Thomas Langerak

Forum Replies Created

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • Thomas Langerak
  Participant
  Post count: 3

  Hoi Timo en Niek,

  Sorry voor mijn late reactie, ik had al op dit bericht gereageerd maar er is denk ik ergens iets mis gegaan. DEET is een vrij agressieve stof die erg prikt als het op je slijmvliezen en in je ogen komt. Daarom lijkt het mij niet zo’n goed idee om het in shampoo of douchegel te stoppen. Er zijn veel andere stoffen waarvan beweerd wordt dat het beschermt tegen muggen maar zover ik weet is dit alleen bewezen van DEET en eukalyptus olie. Je zou eens kunnen kijken of eukalyptus olie in shampoo’s of douchegel/olie verwerkt kan worden of dat dit ook erg agressief is voor de slijmvliezen.

  Groet,
  Thomas

  Thomas Langerak
  Participant
  Post count: 3

  Beste Hajar,

  Nee er wordt er vanuit gegaan dat indien je ooit besmet bent geweest met het westnijlvirus dat je dan daarna levenslang beschermd bent tegen dit virus.

  Groet,
  Thomas.

  Thomas Langerak
  Participant
  Post count: 3
  in reply to: Westnijl virus #8379

  Beste Thijs, Dennis en Martijn,

  Dat ligt er uiteraard erg aan het medicijn. Voor virusinfecties zijn er nog maar weinig medicijnen beschikbaar, in tegenstelling tot bacteriële infecties waar we veel verschillende soorten antibiotica voor hebben. Vandaar dat er voor virusinfecties vaak veel tijd, geld en moeite wordt gestoken om nieuwe vaccins te ontwikkelen, dit kan al snel miljoenen euro’s kosten en vele jaren in beslag nemen. Meer over vaccinontwikkeling kun je in dit Engelstalige artikel vinden: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5518734/

  Aan jullie de taak om een potentiële oplossing voor westnijlvirus infecties te vinden die minder duur is en sneller ontwikkeld kan worden, probeer ‘out of the box’ te denken!

  Groet,
  Thomas

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)