Britse variant coronavirus (Ir. Lelylyceum)

Home Forums Corona Britse variant coronavirus (Ir. Lelylyceum)

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • Wilco Zwennis
  Participant
  Post count: 7

  Waarom is de Britse variant van het Coronavirus besmettelijker dan de normale variant van het Coronavirus?
  Waarom komt het Coronavirus niet via wondjes of je ogen je lichaam binnen?
  Zijn er andere manieren om het Coronavirus te krijgen, zonder in contact te komen met een andere persoon of via de lucht?

  MP Raadsen
  Participant
  Post count: 14

  Vraag1: We weten nog niet zeker waarom de Britse variant besmettelijker is. We denken dat dat te maken heeft met dat het virus zich door de mutatie sterker vast kan hechten aan de cellen die het infecteert. Dit zou kunnen betekenen dat een persoon minder virusdeeltjes binnen hoeft te krijgen om geïnfecteerd te raken. Er wordt ook gezegd dat deze variant misschien minder gevoelig zijn voor antistoffen die tegen de oude variant gevormd zijn, maar het meeste onderzoek tot dusver spreekt dat tegen. Andere varianten uit bijvoorbeeld Zuid Afrika en Brazilie lijken wél wat ongevoeliger te zijn voor antistoffen.

  Vraag 2: SARS CoV 2 kan het beste de cellen die aan de binnenkant van onze luchtwegen zitten besmetten. De meeste virussen uit de corona familie hebben zich in deze route gespecialiseerd door jarenlange evolutie. In een wondje in de huid zijn de omstandigheden anders dan in onze luchtwegen. Er zitten bijvoorbeeld andere cellen in en onder onze huid en factoren als temperatuur en vochtigheid zijn anders. Er zijn geen aanwijzingen dat het virus de ogen zelf kan infecteren, maar als er virusdeeltjes in het traanvocht komt kan het wel in de neusholte terecht komen! Onze traanbuisjes voeren namelijk onze tranen af naar de neus/keel. Je kunt dus mogelijk wel corona krijgen door met besmette handen in je ogen te wrijven!

  Vraag 3: Coronavirus kan enkele uren intact blijven op dode oppervlakten. Objecten die veel aangeraakt worden, zoals deurklinken, knoppen bij het stoplicht, lichtschakelaren, touchscreens, etc. kunnen dus een bron van infectie zijn. Besmetting via deze route is makkelijk te voorkomen door je handen te wassen met water en zeep of met handalcohol. Raak ook niet je gezicht aan als je net aan een deurklink hebt gezeten!

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.