Hepatites C

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • S Wesselman
  Participant
  Post count: 3

  Hallo, wij zijn team 5 van het Bonhoeffer college in castricum. Wij hebben ons de afgelopen weken bezig gehouden met het onderzoeken en verspreiden van informatie over het hepatitis C virus. Wij hebben een flyer gemaakt over hoe je hepatitis C kan voorkomen. Wij willen die graag verspreiden op onze sociale media’s en via flyers in kranten. Wij willen weten of onze flyer goed is en zouden daar graag een expert naar laten kijken. Alvast bedankt als u de tijd voor ons wilt nemen.

  Flyer voorlichting Hepatitis C

  S Wesselman
  Participant
  Post count: 3

  de topic-naam moet natuurlijk Hepatitis zijn!

  Leanne van Leeuwen
  Participant
  Post count: 3

  Beste team 5 van het Bonhoeffer college,

  Poster ziet er goed uit. Paar puntjes van aandacht:
  – Jullie titel is ‘vier manieren waarop u hepatitic C kunt krijgen’ en vervolgens beschrijven de kopjes manieren om hepatitis C te voorkomen. Dit lijkt dus niet helemaal op elkaar afgestemd. Je zou de tekst bijvoorbeeld kunnen aanpassen van: Zorg ervoor dat je zo hygiënisch leeft als het maar kan. Dus gebruik altijd alleen je eigen tandenborstel en leen je scheermes nooit uit. naar bijvoorbeeld ‘Hepatitis C kan worden overgedragen door verzorgingsprocten die in contact kunnen raken met bloed, zoals tandenborstels of scheermesjes. Zorg dat u deze producten niet uitwisseld met andere gebruikers.’ Pas dit ook toe voor de andere categorieen.
  – De titel ‘vier manieren waarop u hepatitic C kunt krijgen’ is ook eigenlijk wel wat radicaal. Een titel als: Hepatitis C: wat weet u ervan? Is misschien wat professioneler en nodigt misschien meer uit om lezen.
  – In het kopje ‘naalden’ staan eigenlijk vooral preventie tips die gelden in zorginstellingen. Aan de rest van de poster te zien is zorgpersoneel niet echt de specifieke doelgroep. Focus hier dus vooral op mensen die buiten het ziekenhuis naalden gebruiken (zowel bijvoorbeeld patienten die zichzelf thuis prikken als mensen die drugs inspuiten).
  – Het stukje ‘Als je goed voor je wond zorgt en regelmatig nieuw verband of nieuwe plijster erop doet heb je minder kans om hepatitis C te krijgen” klopt niet. Van vuil wondmateriaal kan je op zich geen hepatitis C krijgen. Tenzij het vlak daarvoor door iemand anders gebruikt is. Focus dus vooral op het feit dat je wondjes moet beschermen tegen bloed van anderen.
  – Het kopje ‘anale seks’ zou ik veranderen naar seks of seksueel contact. De kans op besmetting bij vaginale seks is weliswaar veel kleiner, maar niet 0. Een uitleg met iets van: ‘Hepatitis C kan ook overgedragen worden door seksueel contact waarbij anale seks een extra risicofactor is. Condoomgebruik voorkomt deze besmettingen.’

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.