Lassavirus vragen Cals

Home Forums Viruses that spread through rodents Lassavirus vragen Cals

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • Els Wittens
  Participant
  Post count: 1

  1. Hoe kan je voorkomen dat de veeltepelmuizen besmet raken met het lassavirus?
  2. waarom helpen de preventiemiddelen die er nu zijn nog niet 100%?
  3. Is het haalbaar om elektrische apparaten te installeren in veel gebieden in Afrika of zitten er veel mensen daar zonder stroom?

  Danny Noack
  Participant
  Post count: 15

  Hi Els,

  1. Het voorkomen van infectie in wilde muizen is lastig aangezien daar weinig zicht op is. Als muis lassavirus bij zich draagt, scheidt hij een hele lange tijd het virus uit in urine en ontlasting. Om besmetting te voorkomen zou je iets moeten bedenken wat ingrijpt in het leven van wilde muizen, alleen dan zul je waarschijnlijk alle muizen moeten vangen en dat zorgt voor een besmettingsgevaar voor jezelf.
  2. Dat heeft verschillende oorzaken, maar de belangrijkste is dat je preventie hoofdzakelijk bestaat uit algemene preventie maatregelen om contact met wilde knaagdieren te verminderen. Met deze maatregelen kun je nooit zeker weten dat deze werken voor echt alle wilde knaagdieren. Daarom is het misschien verstandig om te zoeken naar maatregelen die juist het virus aangrijpen.
  3. Tegenwoordig zou je in veel delen wel elektrische apparaten kunnen installeren. De vraag is alleen of je dit bij de allerarmste wijken ook kunt doen. Daarnaast, hoe leg je de mensen goed uit dat hun toegang tot stroom bezet wordt door elektrische apparaten als bescherming tegen lassavirus? Ik kan me voorstellen dat dat niet de allerhoogste prioriteit heeft in bepaalde gebieden.

  Succes,

  Danny

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.