medicijn voor knaagdieren

Home Forums Virussen die zich verspreiden via knaagdieren medicijn voor knaagdieren

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • O Chouhabi
  Participant
  Post count: 2

  Beste meneer Noack,
  wij hebben een idee tegen het hantavirus maar we moeten kijken of dit mogelijk is. Wij hebben bedacht om een medicijn of vaccin in snoepjes te doen voor het ongedierte, terwijl het nog steeds zijn werking heeft, zodat het hantavirus niet meer verder verspreidt word naar mensen. Dit snoepje verspreiden we over het bos of bij gebouwen waar ongedierte is. Het snoepje heeft een aantrekkelijke geur zodat de knaagdieren het opeten. Onze vraag aan u is dan of het mogelijk is om dat medicijn of vaccin te kunnen bedenken en als dit ook in snoepjes kan dat ervoor zorgt dat het hantavirus niet meer verspreid wordt door de knaagdieren die het snoepje gegeten hebben?

  Met vriendelijke groet, Siem Jacobs, Nika Bouten en Mees Verkoeijen van Het Bouwens van der Boijecollege

  Danny Noack
  Participant
  Post count: 15

  Hoi Siem, Nika en Mees,

  Dit is zeker een creatief idee! Het is denk ik wel even goed voor jullie om te weten dat er op dit moment nog geen mogelijkheid is om hantavirus uit een knaagdier te krijgen en voor de rest niks aan het dier te schaden. Ook is een belangrijke vraag: wat is jullie plan voor de knaagdieren die het virus niet bij zich dragen? Uit de meeste veldstudies blijkt dat de meeste wilde muizen en ratten hantavirus niet bij zich dragen.

  Kortom, het is zeker een mogelijkheid om de oplossing te richten op wilde knaagdieren, maar op dit moment is er nog geen specifiek anti-hantavirus middel voor knaagdieren.

  Succes, jullie zijn goed op weg!

  Danny

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.